Fit TORT czekoladowy - tylko 227kcal w porcji
Fit TORT czekoladowy - tylko 227kcal w porcjiBISZKOPT:
- 150g mąki
- 25g odżywki białkowej (czekoladowej)
- 20g naturalnego kakao
- 4 jajka
- 30g erytrytolu
- 150ml mleka sojowego
1. Białka oddziel od żółtek i ubij na sztywną pianę.
2. Resztę składników ze sobą wymieszaj do uzyskania jednolitej masy, dodaj białka jaj i dokładnie wymieszaj.
3. Masę wylej do natłuszczonej foremki (18cm) i piecz około 35minut w 190°C (do suchego patyczka)
4. Ciasto pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
5. Ostudzone ciasto rozkrój na 3 części.
Krem:
- 360g serka philadelphia light
- 10g naturalnego kakao
- 10g erytrytolu
- 20g rozdrobnionej czekolady minimum 70% kakao
6. Wszystkie składniki ze sobą dokładnie wymieszaj.
7. Ciasto przełóż kremem i odstaw do lodówki na 2-3h.
8. Góra to 10g rozkruszonej czekolady.
1/8 227kcal B:13g T:10g W:23g
Mój instagram: Patrycja_Michalis
A jeżeli wolisz przepis w formie filmu to zapraszam na YouTube:Patrycja Michalis
6 COMMENTS
Uwielbiam tort czekoladowy. Ten wygląda naprawdę przepysznie
OdpowiedzUsuńCiekawe czy wyszedłby tak samo dobry z mąki pełnoziarnistej typ 1850?
OdpowiedzUsuńKto by pomyślał że czekoladowy a tak mało kaloryczny
OdpowiedzUsuńjak świetnie się składa bo właśnie jestem na diecie i brakuje mi jednak słodkości :D jako maniak czekoladek chyba skuszę się na cos takiego chociaż nie wiem bo chyba odżywki białkowe słabo znosi mój brzuch...
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis. Można dodać jeszcze trochę białka serwatkowego WPC i w ogóle będzie tort dla sportowca :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepsznie na pewno spróbuje
OdpowiedzUsuńDziękuje za Twój komentarz!