533.BLOGmas - Ciasto dyniowe z czekoladą ( bez cukru, bez glutenu, wegańskie )
Ciasto dyniowe z czekoladą
( wegański, bez cukru, bez glutenu )
Składniki suche:
- 2 szk. mąki ryżowej
- 100g ksylitolu
- łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- łyżka cynamonu
- szczypta soli
Wszystko wymieszać.
Składniki mokre:
- szk. Pure z dyni
- 1/2 szklanki oleju rzepakowego
- 1/2 szklanki mleka roślinnego
- łyżeczka octu jabłkowego.
Wszystko wymieszać.
Obie masy że sobą szybką połączyć łopatkął, dodać 50g rozdobnionej czekolady, wymieszać, przelać do foremki keksówki i piec w 190oC 45-50 minut ( do suchego patyczka )
DO jutra
Pat X ;)
1 COMMENTS
Do tego kubek kakao i jesteśmy w niebie <3
OdpowiedzUsuńDziękuje za Twój komentarz!